Om Alplinjen

Efter 8 år som skidlärare och resguide för ett mindre företag i Österrike bestämde jag mig för att starta eget och grundade Alplinjen 1986. Jag letade efter en genuin Österrikisk by med ett bra skidsystem för alla kategorier, gångavstånd till liftarna och där vi fick lov att ha svensk skidskola. Vi besökte många mindre orter och hittade till slut Rauris som uppfyllde alla de kraven som jag hade ställt. Vi inriktade oss från början på familjer och för inte så länge sedan fick Rauris pris som den bästa familjeorten i Österrike! En familjär stämning präglar våra resor och många av våra resenärer kommer tillbaka år efter år för den goda servicen och vårt vinnande koncept med svensk skidskola. Många tänker att jag kan redan åka skidor så jag behöver ingen skidskola men så snart man upptäcker att vi har grupper för alla nivåer och utmanar både i och utanför pist så vill 99,9% av alla våra resenärer vara med. Våra skidlärare är välutbildade och har lång erfarenhet. Flera av dem har arbetat i Sverige, Norge, Australien, USA och Canada och tillhör eliten bland svenska skidlärare.

Vi väljer våra orter och pensioner med omsorg och vet vad som krävs för att göra en skidresa till en oförglömlig upplevelse. Eftersom vi än så länge är ett litet familjeföretag har vi låga omkostnader och kan därför erbjuda väldigt konkurrenskraftiga priser. Skidskolan ingår i priset och de flesta andra aktiviteter.

För våra transporter anlitar vi etablerade bussbolag som har moderna bussar och alltid yrkeschaufförer. Ni har även möjlighet att köra egen bil, åka tåg eller flyga.

Alplinjen har resegaranti vilket innebär att ni som resenärer alltid är garanterade pengarna tillbaka i händelse av en konkurs. Resegarantin beslutas av kammarkollegiet. Alplinjen AB har sitt säte i Bunkeflostrand – Organisationsnummer: 5569026858

Grundare & VD
Hans Nilsson