Unikt för Alplinjen är att skidskola med erfarna svenska skidlärare ingår i våra priser. Skidskolan varar i tre halvdagar och är anpassad till alla kategorier – barn som vuxna – nybörjare till avancerade (dock har vi ingen skidskola för barn under 6 år).

Vid anmälan av resa med Alplinjen anges också om man är nybörjare eller om man vill slipa på tekniken för att ta ett kliv till i sin utveckling som skidåkare. Nedan kan du se vad de olika nivåerna i vår skidskola innebär.

Nivå 1 – Första gången
Inga förkunskaper krävs. Vi tränar på att svänga och stanna. Under skidskolans gång kommer du att bli säker på skidorna i de gröna backarna och kanske testa någon blå backe.

Nivå 2 – Nybörjare
Passar dig som kan åka gröna backar och vill bli bättre. Här tränar vi på att våga få mer fart under skidorna och bättre kontroll. Efter skidskolan kommer du känna dig säkrare på skidorna i de större backarna.

Nivå 3 – Medel
En nivå för dig som kan åka kontrollerat i blå backar och i lättare röda backar. Vi finslipar tekniken och åker skidor i blå och röda backar. I barngrupperna på den här nivån testar vi enklare hopp och åker i terrängen i nära anslutning till pisterna, förutom teknikträningen.

Nivå 4 – Avancerad
Passar dig som åker bra och vill ha nya utmaningar och upplevelser i och utanför backarna. Här blir det träning med mer fart. Vi finslipar tekniken och positionen över skidorna så du kommer att känna att förbättrad teknik och balans gör dig mindre trött och ger ännu mer utbyte av skidåkningen. Åkning utanför pistat område görs på ställen där det inte finns någon risk för laviner.

Nivå 5 – Offpistäventyr

Passar dig som enbart vill ha nya äventyr utanför pisterna. Avancerad offpiståkning. Krav på egen sändare, spade och lavinsond. OBS! Deltar på eget ansvar.