Nyheter

Canazei v.7 – 2016

By 29 juli, 2019 oktober 30th, 2019 No Comments

Johan Olovsson Enlöf summerar vecka 7 i Canazei, Italien

Och så kom då äntligen vecka 7 och ett stundande sportlov för göteborgarna. Två fullspäckade Sundspärlor lämnade ett ljummet och blåsigt Sverige. Stämningen var som vanligt på topp och vid gränsövergången till DK släcktes all datatrafik ner för veckan och det började socialiseras och ätas chips bland sätena. Det ryktades även om att de första vita flingorna för säsongen just klistrat sig fast på Gruppo Del Sella och dess vackra omgivning.

Efter incheckning, stabil sockerkick till frukost och lite ombyte var det då dags för veckans första skidlektioner. Som vanligt satte en 22h lång bussfärd sina spår och man kunde ana en viss trötthet. Detta gällde i vanlig ordning inte de äldre rävarna till skidlärare som rivstartade med uppvärmning och lek i sina grupper.

Middagssorlet på Jan Maria dämpades snabbt den första kvällen och många gäster sägs ha somnat med både underställ och pjäxor på.

Efter tre dagars skidskola med evigt kämpande med både plogsvängar och carvingsvängar var veckans lektioner slut. Resultaten från det hårda slitet skulle visa sig dagen därpå…

Solen trängde sig igenom det något tjocka Alba-täcket på tisdagsmorgonen och slalomtävlingen genomfördes i vanlig ordning problemfritt med blixtsnabba gäster runt de blå/röda käpparna. Aldrig har bättre tider skådats!

Onsdagens beställning av sol, plusgrader, vindstillhet och en dansk-cruising genom Sella Rondas alla byar ersattes istället av snö, snö, snö och dålig sikt. Pauserna blev många och likaså kaffekopparna.

Vädret klarnade till och solen lyste starkt under torsdagen. Tyvärr var det några fler än Alplinjens gäster som passade på att skida upp till glaciären Marmoladas läckra utsikt på dryga 3000 meters höjd. Köerna var minst sagt långa och liftarna fick slita ont i vändkorsen denna dag. Kvällen avslutades med en underhållande prisutdelning till både skidåkare och bowlingstjärnor, signerat Jeppa och Patrik.

Fredag och veckans sista skiddag gav ytterligare en vacker italiensk vårdag och mersmak för en återresa inom kort. Efter packning och middag rullade Sundspärlorna ut från Jan Marias parkering med destination Göteborg på gps:en. Trötta, men mycket nöjda gäster samt skribent skiljs åter vid Lisebergs södra ingång, för att ett år senare återförenas igen.

Leave a Reply