Nyheter

Canazei v. 8 – 2016

By 29 juli, 2019 oktober 30th, 2019 No Comments

Johan Hultgren summerar vecka 8 i Canazei, Italien

Den 19/2 klockan 13:29 rullade äntligen två bussar med förväntansfulla gäster mot Italienska Dolomiterna.. Förväntningarna och förhoppningarna var som vanligt höga, även om rykten om snöbrist skapade en viss oro i gruppen. Vi kunde dock snabbt dementera att det skulle vara knapert med snö i pisterna och att det även gick att åka off pist.

Vi nådde vår slutdestination under lördag förmiddag och frukost och skiduthyrning avverkades raskt innan det var dags för skidskolegrupperna att lägga sina första svängar under en knallblå himmel. Tekniktips och övningar som tränar positionen på skidorna togs tacksamt emot innan det är dags för afterski vid mittstationen i Canazei.

Efter en god middag kände många att kudden kallade och snart hade lugnet lagt sig över Hotell Jan Maria.

Under söndagen fortsatte solen att lysa från en molnfri himmel och i skidskolegrupperna övade vi på plogsvängar, kortsvängar, stämsvängar, mellansvängar och carvingsvängar under stort fokus och många glada skratt ekade mellan bergväggarna. Efter skidskolan var många ben mättade på mjölksyra efter plöjande genom slushsnön som bildades under solens strålar.

Skidskolan avslutades under måndagen med världsmästarväder och termometern kröp upp till 10 plusgrader under eftermiddagen, vilket innebar att AfterSkin på terrassen vid mellanstationen var fullproppad med folk som njöt i solskenet.

På tisdagen hade världsmästarvädret tagit paus, men den hindrade inte de taggade deltagarna att kasta sig ut i slalombanan i Albaområdet med sikte på att få titulera sig slalomkung och slalomdrottning. Efter lite strul med tidtagningen och några spektakulära krascher var det till sist dags för Magnus Landbring att kasta sig ut i slamombanan för sitt andra åk. En viss dramatik uppstod när Magnus plötsligt hindrades av funktionärerna vid start. Den nyblivne 50-åringen Magnus tvingades ikläda sig en obskyr huvudbonad för att sedan köra sitt andra åk under stort jubel. Vid målgången firades Magnus med sång, hurrarop och skålande i champagne.

Sella Ronda stod på programmet under onsdagen. Klockan 9:30 gav sig de olika grupperna i väg med olika fart under skidorna, men oavsett fart fascinerades alla av nya makalöst vackra vyer när vi färdades runt i Sella Ronda med besök ibland annat Val Gardena och Alta Badia, kända från den alpina världscupen.

Natten till torsdagen hade det singlat ner ett par centimeter snö och vi fick köra i mjuka sköna pister under förmiddagen. Under kvällen var det prisutdelning och på prispallen kunde man bland annat se slalomstjärnorna Kalle Wendt, Filippa Höglund, Moa Järnegren, Jenny Markl och Linus Johansson.

Sista skiddagen bjöd på världsmästarväder igen. De flesta valde att njuta i pisterna fram till klockan 14 för att sedan duscha, packa bussen och avnjuta den sista middagen i Canazei för den här gången innan vi styrde kosan norrut igen. Efter tre gränskontroller nådde vi Malmö strax efter lunch på lördagen. Trötta men väldigt nöjda gäster konstaterade att vi ses om ett år igen.

Alplinjen har ju många gäster som återkommer år från år! Är det bara tur att våra gäster är nöjda med våra resor och skidskola?

Ett citat från gammal alpin gigant får avsluta:

Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag (Ingmar Stenmark).

Leave a Reply