Nyheter

Grossarl v.7 – 2015

By 22 februari, 2015 oktober 30th, 2019 No Comments

Filip Eklund resumerar vecka 7 i Grossarl –

Fulla av längtan och med höga förväntningar lämnade årets göteborgsbuss Göteborg/Lindome vid exakt avgångstid.
Med strålande snörapporter var stämningen på topp och det var ett glatt humör på de goa göteborgarna. Kosan styrde mot Halmstad för att plocka upp Wuoppa och Johan och senare till Malmö för att plocka upp den sista skidläraren/reseledaren Jonte. Med fullt team fortsatte resan ner och kantades av glatt humör, lite trafik och spännande quiz. Efter ett smidig resa kunde vi ännu en gång rulla in på Grossarls gator.

Aningen trötta men med gott mod startade skidskolan i vanlig ordning och redan första dagen kunde man skymta talanger i samtliga grupper. Ganska direkt efter vår ankomst kom även snön vilket var minst sagt välkommet och många njöt av ospårad offpist i såväl skidskolan som på egen hand. Det kunde knappt bli bättre men då kom solen och den var där för att stanna till alla soldyrkares förtjusning.

Efter tre dagars skidskola satt tekniken som den skulle och gästerna började så smått ladda upp för årets slalomtävling. Innan tävlingen skulle avgöras var det dags för den beryktade rodelkvällen. En svår rodelbana gjorde att det blev en spännande kväll med många skratt. Resterande kvällar spenderades i baren, poolen men kanske framförallt i pingisrummet.

Tisdag morgon vaknade de flesta mörbultade men taggade till tusen inför årets slalomtävling. Trots den knivigt stakade slalombanan kunde flera fina tider skådas, inspirerade av svenskarnas insatser i alpina VM i Vail/Beaver Creek.

På onsdag var det dags att vidga våra vyer för att ta oss till Kleinarl/Flachauwinkl. Vi tog oss sakta men säkert genom Kleinarl och sedan via Flachauwinkl till Zauchensee. Förmodligen en blivande favorit för många. Det var en mycket god stämningen på bussen tillbaka och många brunbrända gäster. Vi beslutade oss för att åka till Bad Hofgastein på torsdagen då prognoserna såg bättre ut där, vilket även det blev succé. Tillsammans betade vi bland annat av Hohe schartes 10,5 km och mjölksyran var i nivå med tillfredsställelsen av det långa åket och återhämtning i solen efteråt var mycket välkommet.

Underbart är kort kunde vi konstatera framåt slutet av veckan när vi hade närmare 8 grader plus i backen. När bussen rullade iväg hemåt fredag eftermiddag kände vi oss nöjda och glada, vi ser redan framemot nästa års sportlovsresa med sköna göteborgare.

Till Alplinjen och Canazei säger jag tack för i år,
Arrivederci oder Auf Wiedersehen.

Johan Olovsson

Leave a Reply