Nyheter

Grossarl v.8 – 2015

By 29 juli, 2019 oktober 30th, 2019 No Comments

Fredrik Karlsson resumerar vecka 8 i Grossarl –

Idag är det fredagen den 13:e Februari och efter en helt fantastisk vecka i Canazei, Italien tillsammans med Alplinjen styr nu skutan vidare mot Grossarl i Österrike. Men innan vi når slutdestinationen skall vi göra ett litet stopp i Rauris för att släppa av Patrik & Erik som vi haft det stora nöjet att få dela veckan som gått med. Känslan som uppstår när man rullar in i denna genuint fantastiska lilla by är påtaglig. Nästan som att komma hem…haha!
Efter kramkalas med några av byns lokala invånare går färden vidare och ganska kort därefter når vi Hotel Kathrin i Grossarl. Vi möter ett mycket glatt gäng gäster och skidlärare som nu har packat in i bussen och skall bege sig mot Sverige efter en veckans semester. Woppa & Moden drar några skrönor om meterdjupa off pister i gassande solsken innan dom hoppar på bussen, vilket naturligtvis leder till en härlig känsla inför kommande vecka!

Klockan är drygt 08.00 lördag morgon och bussen från Sverige har nu rullat in på parkeringen. Ut stiger och riktigt peppat gäng, redo för lite frukost och sedan första dagen i skidskolan. Solen lyser och inte ett moln på himlen bäddar för en bra dag i backen.
När kvällen kommer och middagen står serverad ekar dagens upplevelser som glada skratt och härliga tillrop. Kommande två dagar bjuder på samma tema med strålande solsken intensiva skiddagar.
Tisdag och det är dags för den prestigefyllda slalomtävlingen. Eftersom jag de senaste tre dagarna har förberett mina grupper för just detta event känner jag som lärare att tävlingen redan är avgjord, dock med ett litet frågetecken på vem som hamnar på vilken plats på pallen! Alla är ju så duktiga!!!  ….men jag vet ju att det är någon av mina fantastiskta elever. Hans och Jonatan åker ner till målgången medan jag och Filip tar ”peppen” vid starten och vinkar av åkarna en efter en.  När tävlingen är avslutad finns där bara en ”liten” sak kvar…..skidlärarna måste ju också tävla!! Jonte passade på att sätta sin tid redan tidigt på morgonen, vilket naturligtvis var till fördel, då banan var nypistad och i toppskick. Detta skulle dock inte stoppa mig och Filip…..eller kanske lite…. Låt oss formulera resultatet som att Jonte kammade hem en fin 1:a plats och vi andra delar andraplatsen! På eftermiddagen passade jag på att köra några repor med Tobbe som åkt med Alplinjen under flera år. Go och härlig kille från Malmö som nu skulle får visa sina nyfunna erfarenheter från årets skidskola. Det är bara och ge honom ”hatten av”. Tror det finns få saker som är så roligt och belönande än att se elever / gäster utvecklas år efter år. Världsklass!

Idag onsdag skall vi på utflykt till Kleinarl. Detta är ett system jag inte åkt i tidigare, men ser mycket fram emot att få prova. VILKET SYSTEM!!!!!! Efter lunchen beslutar vi oss för att testa en repa ”liiiite” utanför pisten som vi sett från restaurangen. Notering till mig själv inför nästa år…..mer konditionsträning innan resan! Filip och Jonte promenerade upp på en av bergskammarna medan Hans gick halva vägen och undertecknad stannade på behörigt avstånd :-P.
Resan tillbaka till Grossarl bjud på röda kinder och trötta ben, men vilken dag vi haft!

Torsdag och vi har en ”fri” dag med möjligheter för egenutveckling i backen. Jag och Jonte valde att spendera en stund utanför pisten och träna på sökning med våra lavinsändare. Inte så lätt som man kan tro, men ack så nyttigt. Detta är något som för min del kommer bli en återkommande punkt i samband med kommande skidresor. Tack Jonte för din inspirerande utbildning och ditt tålamod…haha!
På kvällen har vi som tradition inom Alplinjen att köra prisutdelning från årets slalomtävling. I rådande stund är det endast Hans som vet resultatet för samtliga klasser och spänningen kan liknas vid en överspänd pilbåge. Applåderna ekar när alla vinnare presenteras och vi kan väl summera resultaten med att platsfördelningen var helt korrekt och riktig. Kvällen fortskrider i baren tillsammans med alla gäster för lite avslutning av veckan som gått

Med denna summering av vecka 8 2015 i Grossarl kan jag bara säga: STORT TACK till alla inblandade för ännu ett år som går till historien som helt fantastiskt!

Hoppas att vi ses nästa år igen för nya äventyr!

//Freddan

Leave a Reply