Nyheter

Grossarl v. 8 – 2016

By 29 juli, 2019 oktober 30th, 2019 No Comments

Vi tackar Henrik Nyman för en rolig video 

Jonatan Eklöf summerar vecka 8 i Grossarl, Österrike

Lördagen den 18 februari rullar bussen in till Hotell Kathrin. Efter en snabb och smidig frukost begav sig de flesta upp på berget för att ta de första svängarna. Första dagen bjöd på strålande sol med kall och fin snö i såväl backarna som vid sidan av. Efter lunch var det dags för första skidskolan som rullade bra i vanlig ordning. Det tycks vara uppskattat att direkt starta upp med skidskola för att snabbt komma tillbaka till samma nivå som fjolårets avslutande dagar.

Efter en dag i backen var det dags för en middag samtidigt som stora flingor dalade ner utanför fönstren. Middagen bestod i sedvanlig ordning av en riktigt köttbuffé! Efter detta så var det nog många trötta ben och tystnaden spred sig ganska snabbt på hotellet.

På söndagen var många uppe med tuppen för att få de första svängarna i den snön som trillat ner under natten. Men till allas besvikelse hade snöandet övergått i regn. Dock fanns det hopp hos vissa om att det skulle snöa på högre höjder, tyvärr var det fönvindar ända upp till toppen. Men skam den som ger sig. Regnet avtog ganska omgående och dags för dag två i skidskolan, för att fila mer på de tekniska detaljerna som skidåkning faktiskt innebär.

Under måndagen tittade solen fram över Grossarl, och många valde att njuta lite extra under lunchen. Många i Wictors ungdomsgrupp valde att blända restaurangens gäster i den varma vårdagen. Under måndagens skidskola valde många att suga ut de sista tipsen inför tisdagens slalomtävling. Efter en dag i backen valde några att varva ner med lite bastu medans andra valde en promenad i byn. De flesta barnen hängde i vanlig ordning i hotellets badbassäng. Efter en härlig middag var det åter dags att sluta ögonen och visualisera sitt åk inför tisdagens tävling innan sömnen tog över.

Tisdagen var kommen, vissa valde taggtråd till frukost för att vara extra taggade inför slalomtävlingen. Efter att Henrik besiktigat banan var det dags för de första resenärerna att ge sig ut. En lyckat slalomtävling med många bra tider och hårda kamper! Efter tävling valde några att ta skidbussen upp till Bad Hofgastein för att utforska andra system. Ännu en härlig skiddag var till ända, och bussen fylldes med skidor inför onsdagens tur till Zauchensee.

Onsdagen började med en tidigarelagd frukost för att hinna till Zauchensee till niosnåret. Efter ca. 45 min i bussen delades gänget i grupper för en pistvisning med skidlärarna. Zauchensee bjöd på strålande sol och, hör och häpna, kallsnö efter att temperaturen återigen letat sig under nollan plus några centimeter nysnö under natten. Efter en förmiddag med pistvisning var det dags för alla att njuta av Zauchensee på egen hand. Några valde att glida i de härliga pisterna medans andra letade sig ut i ospårat område. Efter bussresan tillbaka var det återigen dags för en förträfflig middag på hotellet. Efter middagen valde några att spela en rundpingisturnering medan andra valde att möta kudden.

Torsdag och inget på schemat. Några valde att stanna i Grossarls fina anläggning medan några drog över till Dorfgastein för att ta skidbussen upp till Bad Gastein. Torsdagen bjöd precis som onsdagen på sol och fina snöförhållanden. Och efter ännu en dag i backen var det dags för en sjurätter middag som avslutades med prisutdelning. De snabbaste i slalombanan fick kliva högst upp på prispallen omringad av tvåan och trean. Sedan var det dags för skidlärarnas årliga pingistävling, vinnaren var i vanlig ordning undertecknad.

Fredag och sista skiddagen bjöd på ca 7-8 cm nysnö och väldigt härliga svängar. Solen valde återigen att titta fram och måla våra trynen lite brunare inför hemresan. Efter att bussen smidigt packats var det dags för den sista middagen innan vi skulle rattas hemåt. En smidig bussresa senare rullade bussen in på utsatt tid i både Genarp och Lomma.

Tack återigen för en härlig vecka! Jag vill också tacka nytillskotten på skidlärarsidan; Kalle, Jonte Ejvemark, Wictor och Henrik. Och framförallt ett extra stort tack till alla resenärer som gör varje resa till ett rent nöje!

Mvh, Jonatan Eklöf

Leave a Reply