Information

 

I våra resor till Österrike/Italien ingår bussresa/flyg, boende med halvpension och skidskola/skidäventyr i priset. När du fått bekräftelse på din anmälan till angiven e-postadress betalar du anmälningsavgiften, 500 kr/person.

Barnpriser gäller endast när barnen sover i samma rum som föräldrarna.


Om ni tar er ner på egen hand 1500:- rabatt per person.

Liftkortspriserna är preliminära.

Obs! Priserna gäller 7 dagars hyra och är preliminära.
Skid- och pjäxhyra betalas direkt till uthyraren!

I händelse av sjukdom eller olycka är det viktigt att ni har med er European Health Insurance Card som ni får från försäkringskassan

Anmälningsavgift

500:-/person betalas på bankgiro 5332-8050 i samband med anmälan.

Beträffande försäkring gäller i regel hemförsäkring (v.g. kontrollera själv). För resan gäller i övrigt allmänna resevillkor för sällskapsresor och gruppresor. Resebekräftelse med närmare uppgifter om tider utsändes efter anmälningstidens slut. Målsman är ekonomiskt ansvarig för minderårig resenär och vid eventuell hemresa p.g.a. misskötsel. Samtliga priser gäller med reservation för förändringar utom kontroll.

(Obs! Anmälan är definitiv vid erlagd anmälningsavgift)

Avbeställning

Vid abeställning tidigare än 60 dagar före avresa förlorar resenären anmälningsavgiften. Sker avbeställningen därefter men tidigare än 30 dagar före avresan skall resenären betala 50% av resans pris. Avbeställs resan senare än 30 dagar före avresan betalar resenären 100% av resans pris.

Avbeställningsskydd

Alplinjen erbjuder ingen avbeställningsförsäkring. Var vänliga och kontrollera era hemförsäkringar och kortförsäkringar.

VIKTIGT ATT VETA OM RESEGARANTIER

Resegarantin är ett ekonomiskt skydd för resenärer när en resa blir inställd eller avbruten. Resenären kan då ansöka om ersättning ur resegarantin. Resegarantilagen gäller för:

Paketresor

En paketresa är ett arrangemang som består av transport och inkvartering eller någon av dessa tjänster i kombination med en turisttjänst, som utgör en inte oväsentlig del av arrangemanget och som inte är direkt knuten till transporten eller inkvarteringen, som t.ex. hyrbil, teaterbiljetter eller inträde till ett idrottsevenemang. En paketresa måste vara längre än 24 timmar eller innehålla inkvartering. En paketresa säljs till ett helhetspris eller till skilda priser som är knutna till varandra. Resegaranti ska finnas för alla paketresor, oavsett om de säljs till privatpersoner eller företag.

Resegarantilagen gäller även följande resor om dessa köpts av privatpersoner:

Paketliknande resor

Resegarantin omfattar de som köper paketliknande resor, d.v.s. resor som består av separata transport- och inkvarteringstjänster som tillsammans uppvisar väsentlig likhet med en paketresa. Kombinationen bör framstå som en naturlig enhet.

Stolsförsäljning

Även den som bara har köpt en transport kan få ersättning ur resegarantin om transporten sker tillsammans med en paketresa, t.ex. på ett charterplan eller en buss. Den som bara köper en reguljär biljett är däremot inte skyddad av resegarantin.

Utbildningsresor

Den som köpt en resa som består av transport och utbildningsvistelse med inkvartering i form av boende i värdfamilj kan få ersättning ur resegarantin. Detta gäller även om inkvarteringen är gratis.

Ansökan om ersättning skall ha kommit in till Resegarantinämnden senast tre månader efter det att resan blivit inställd, avbruten eller av annan anledning inte blivit av.

För mer information gå in på www.kammarkollegiet.se eller ring Kammarkollegiet/ Resegarantinämnden på 08 700 08 00.