Nyheter

Rauris v.8 – 2015

By 29 juli, 2019 oktober 30th, 2019 No Comments

Magnus ‘Jeppa’ Jeppson resumerar vecka 8 i Rauris –

Så är det då fredag morgon den 13 februari. Göteborgsgästerna har fortfarande en halvdag att spendera i de fantastiskt soldränkta backarna i Canazei, Italien. Tack alla goa människor och Johan för en underbar vecka.

Hans, Patrik och Erik lämnade oss tidigt för deras färd mot Rauris medan Jag, Anne-Lie och de blivande skidlärarna Hjalmar och Rasmus samt Peter och Inger skulle förflytta oss genom ett sagolikt landskap med tåg med destination Rauris, Österrike.

Under insupandet av miljön utanför så vandrade våra tankar till våra resenärer som skulle gå på bussen i ett mulet och ruggigt Malmö för färd ner till alpernas pärla som Rauris är.

Denna genuina by där neonljuset fortfarande får ge vika för de vackra husen och den subtila och lätt pikanta doften av stall längs huvudgatan. Väl framme i byn så tittar jag, Patrik och Peter på varandra och alla tre spricker upp i ett leende. Vi säger inget men tänker samma sak. Vi är hemma!!

Bussen har lämnat Malmö nu och Maria har full koll på läget, inte första gången hon tar hand om bussen.

Lördag morgon. Solen slösar sina livgivande strålar över oss när vi ser bussen rulla in i byn. Det blir ett glatt återseende av gäster som stiger av bussen utanför gasthof Bräu, trötta men glada. Kramarna är många och trots trötta huvud och kroppar så ligger det spänning och förväntan i luften.

Nu är det dags: samling i ”kinderalpen”, barnbacken, för Patriks nybörjare och Jeppa´s ”fräsare”. Här ska nötas skidvana, balans, ”glasstrut”, ”pommefrites”, köttbullar och ”spagetti”. Det är inte bara skidåkning utan även en gastronomisk resa…

Peter har samlat sin grupp uppe i systemet. Inför den förväntansfulla gruppen kör han igång dagens lektion. När skiddagen är slut är även alla gästerna slut. Då passar det bra med afterski i den nybyggda ”hyttan” vid kinderalpen. Solen ler fortfarande när vi berättar om stordåden i skidskolan första dagen. Vilka fantastiska skidåkare vi har!!

Söndag och Måndag flyter på som ett rinnande vatten. Solen är otroligt generös med sina strålar. Framstegen i skidskolan är astronomiska. 80-tals tekniken med ihop klistrade fötter och ben ska bytas ut mot dagens ”handboll” mellan fötter och ben. Inte alltid så lätt…

Våra nyaste skidåkare har lämnat ”kinderalpen” och kommit upp på berget. Fantastiskt roligt att se deras framgångar. Hade dom inte haft öron så hade leendet gått runt hela huvudet.

Rodel time. Samling utanför Bräu iförda skidkläder. Gemensam promenad genom byn till sittliften på Waldalm sidan. Patrik, vår joddlande skidlärare, drar reglerna. Efter betalning till den sköna damen i kälkuthyrningen så bjuder hon på alpenkräuter. Den kan säkert filtreras fler gånger.

Nu går det undan. Tur vi har kraftiga kängor att bromsa med. Skratten hörs ända bort till Grossarl, om man ska tro en säker källa. Eller hur Fredrik?! Nöjda och glada och helskinnade samlas alla i målgången. Vilken kväll!!!

Tisdag: Denna dag har alla sett framemot. Slalomtävling! Uppslutningen är stor och vi kan känna adrenalinet vibrera i luften. Solen skiner, igen, banan är nypistad för oss i Alplinjen. Bara det bästa är gott nock för våra gäster. Peter var upp kl 05 och satte banan. Inte för lätt eller svår, snarare perfekt stakad. Först ut är ungdomarna och därefter de vuxna. Det kämpas frenetiskt och det jagas hundradelar. I herrklassen skiljer det bara 1 hundradel mellan plats 3 och 4. Kan det bli jämnare?

Onsdag och torsdag innebär skidåkning i Gastein. Som vanligt så lyser solen även här på oss. I Dorfgastein så vill en del av Jeppa´s ”fräsare” testa sina gränser. Svart puckelpist. Johan, Jonas och Jeppa tittar på varandra, lätt tvekande men grabbarna står på sig. Ok, låt dom testa. Wow, som dom fixade denna utmaning. Kaxiga som bara en 7 åring kan vara sa dom, det var väl inget.

Nu börjar veckan ta slut. Prisutdelning på torsdag kväll. Välförtjänade medaljer hängs runt stolta halsar. Applåderna haglar och stämningen är på topp.

Fredag och hemfärd. Trötta men lyckliga sätter vi oss på bussen för färd hem till Sverige. Tänkandes på alla roliga minnen från veckan som gått. Solen , skidåkningen mm.

Färden genom Tyskland gick som på räls tack vare Johan och Kalle. Proffs hela vägen ut i fingrarna. Gött jobbat!

Jag skulle kunna skriva mycket mer från veckan men det skulle bli en roman.

Tack alla underbara och goa gäster. Utan er och er härliga inställning så hade denna vecka inte blivit lika bra. Jag, Patrik och Peter tackar och hoppas vi ses nästa år igen, om inte i Rauris så kanske i Canazei.

 

Vid pennan // Jeppa

Leave a Reply